Categories: , ,

Bæredygtige og tidseffektive projekter

Kronløbsøen – 233 boliger på nyetableret ø

Alle billeder af venligst lånt af Dimension Design ApS Nordhavnen […]

Kronløbsøen – 233 boliger på nyetableret ø

Entreprenør

NCC

Lokation

Indre København

År

2023

Størrelse

Arkitekt

Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE

Rådgiver

Kronlobsoen 2

Alle billeder af venligst lånt af Dimension Design ApS

Nordhavnen i København har fået en ny perle, og den er ikke bare funklende ny – den er også bæredygtig og visionær. Kronløbsøen, en 9.500 kvadratmeter stor bilfri ø, bliver et knudepunkt, der forbinder Århusgadekvarteret og Sundmolen og skaber et pulserende hjerte for Københavns nye bydel.

Kronløbsøen er et arkitektonisk mesterværk i Nordhavn

Inspirationen til Kronløbsøen trækker tråde til Møns Klint, og det ses tydeligt i de seks separate bygninger, der danner en karré omkring et indre gårdrum. Med 233 boliger, der varierer i størrelse fra 50 til 200 kvadratmeter, bliver Kronløbsøen et smukt miks af bolig- og erhvervsbyggeri. Dette arkitektoniske mesterværk får også plads til udadvendt erhverv i stueetagen, med butikker, cafeer eller restauranter, der vil tilføre øen liv og karakter.

Underjordisk innovation og bæredygtighed

Under overfladen skjuler sig en imponerende parkeringskælder i fire etager, med plads til hele 1.100 biler. Denne innovative løsning sikrer, at Kronløbsøen forbliver bilfri og samtidig imødekommer behovet for parkering. Øens bæredygtighed understreges yderligere af certificeringen efter DGNB-standard på niveauet Guld, hvilket gør den til et grønt fyrtårn i byudviklingen.

Forbundet af broer og tunnel

Kronløbsøen bliver ikke en isoleret oase – tværtimod bliver den naturligt forbundet med resten af Nordhavnen. Tre broer og en tunnel skaber adgangsveje, der integrerer øen i det omkringliggende bymiljø. Placeringen i Kronløbsbassinet åbner også op for et charmerende ‘lommevandrum’ mellem øen og Stubkaj, skabt til vandaktiviteter og afslappet samvær.

Stærke kræfter bag Kronløbsøen

Projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S, bestående af By & Havn (50%), PensionDanmark (40%), og Nordkranen (10%), står bag dette 1,1 mia. kr. værdifulde projekt. En stærk konstellation, der forener kræfterne for at skabe Nordhavnens næste ikon.

Afsluttet ultimo 2023

NCC, som er totalentreprenør på projektet, ser frem til at realisere denne enestående byudvikling. Projektet, tegnet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE, og STED, forventes at påbegyndes til sommer og stå færdigt i slutningen af 2023.

Thors Have byggeriThors Have