Categories: Vidensindlæg,

27. februar, 2023

Sunde og tidseffektive projekter

Ny facade i 2023? Dette skal du vide om facaderenovering

Facadesystem Thors Have
Facadesystem-Thors-Have

Indhold

Facadesystemer er kommet langt i de senere år. Arkitekter og bygherrer rykker konstant grænserne for, hvad der er muligt. Nye materialer og teknologier har ført til udviklingen af nye facadesystemer, der tilbyder øget energieffektivitet, flere æstetiske løsninger og forbedret ydeevne. 

Her kan du udforske de fordele, facadesystemer tilbyder for både erhvervs- og boligbyggerier. Uanset om du ønsker at renovere en eksisterende bygning, eller skal opstarte et nyt byggeprojekt, er der helt sikkert et facadesystem, der opfylder din bygnings behov.

Hvornår er det på tide med et nyt facadesystem?

En renovering af facaden på en bygning kan virke som en stor investering i starten, men det kan have en række fordele på lang sigt.

AEldre bygninger kan reddes med Prodateks facadesystem

1. Når skimmelsvamp og andre biologisk skadelige organismer opstår indvendigt

Hvis facaden ikke er tæt og isoleret ordentligt, kan det føre til problemer med træk og kulde i bygningen. Dette kan resultere kuldebroer, skimmelsvamp og et ubehageligt leve- og arbejdsmiljø.
En facaderenovering kan skabe et behageligt og sundt indeklima i bygningen.

2. Når facaden bliver for medtaget af vejrforhold

En facaderenovering kan også hjælpe med at beskytte bygningen mod ekstreme eller skiftende vejrforhold, såsom; storm, hedebølger, regnskyl og andre miljømæssige faktorer, der kan forårsage skader på en måske svag og porøs facade.

3. Når facaden afskrækker mulige lejere eller købere

En facaderenovering kan også øge bygningens værdi og tiltrække flere potentielle købere eller lejere. En moderne og vedligeholdt facade kan betyde forskellen mellem en høj eller lav pris for en bygning.
Det kan altså være en afgørende faktor for at tiltrække de ønskede lejere eller virksomheder, der påtænker sug at etablere sig i området.

4. Når energiregningerne bliver lidt for dyre

Endelig kan en facaderenovering være en god investering i økonomisk bæredygtighed. En veludført renovering kan forbedre bygningens energieffektivitet og reducere dens påvirkning af miljøet. Renovering af facaden kan føre til store besparelser på lang sigt og en mere ansvarlig brug af ressourcer.

8 fordele ved et ventileret facadesystem

Facadesystem bygges af Jysk Tømrerentreprise AS

Facadesystem på Brande Skole opbygges af Jysk Tømrerentreprise A/S

 1. Bedre indeklima:
  Et ventileret facadesystem sikrer en god luftudskiftning, hvilket resulterer i et bedre indeklima og mindre risiko for skimmelsvamp og fugtskader.
 2. Lavere energiforbrug:
  Ventilerede facadesystemer isolerer bedre, hvilket reducerer aktiv opvarmning af bygningen og dermed reducerer energiforbruget.
 3. Øget levetid:
  Ventilerede facadesystemer er mere modstandsdygtige overfor ekstreme vejrforhold og kan derfor have en længere levetid end andre facadetyper.
 4. Bedre lydisolering:
  Et ventileret facadesystem kan tilbyde bedre lydisolering i bygningen og derved skabe et mere støjsvagt miljø.
 5. Minimal vedligeholdelse:
  Afhængigt af facadebeklædningen kræver ventilerede facadesystemer minimal vedligeholdelse. Et system opbygget af stål beklædt med f.eks. tegl eller skifer kan holde i mange generation uden aktiv vedligehold.
 6. Bedre brandsikkerhed:
  Ventilerede facadesystemer er mere brandsikre, da der er mindre risiko for, at branden spreder sig hurtigt gennem facaden.
 7. Øget æstetisk værdi:
  Ventilerede facadesystemer kan give en mere moderne og æstetisk smuk facade til bygningen/boligen.
 8. Bæredygtighed:
  Ventilerede facadesystemer er mere bæredygtige end andre systemer, da de ofte er fremstillet af genanvendelige materialer og kræver mindre energi til opvarmning og køling af bygningen.

I det store hele kan en facaderenovering have mange fordele, og det kan være en investering, der betaler sig på lang sigt. Det kan også være en måde at tage ansvar for miljøet og skabe en mere attraktiv og bæredygtig bygning.

Hvad koster et facadesystem?

Nu har du fået mere indsigt i fordelene i et nyt facadesystem. Det er naturligvis også relevant at kende den vejledende pris for et nyt facadesystem.

Prisen på et nyt facadesystem kan variere afhængigt af en række faktorer, herunder:

 • Type af facadesystem (f.eks. murværk, beton, træ, glas, aluminium, stål osv.)
 • Omfanget af projektet (f.eks. størrelsen af bygningen, antallet af etager, antallet af vinduer og døre osv.)
 • Valg af materialer (f.eks. kvaliteten af tegl eller mursten, isoleringsmaterialer osv.)
 • Lokale byggekrav og -reguleringer (f.eks. byggetilladelser, brand- og sikkerhedsstandarder osv.)

Et facadesystem kan leveres i mange prisklasser, alt afhængig af isoleringsbehov, eksisterende bagmur, statiske forhold, valg af materialer mm. Prodatek kan levere et facadesystem for helt ned til 330 kr. pr. m2.

Kontakt Prodatek for at få et tilbud baseret på dine specifikke krav og ønsker.

Værd at vide om Prodateks facadesystem

Prodateks facadesystem af stål tilbyder en enkel og kvalitetssikret facadeløsning til boliger og erhvervsejendomme. Du har selv mulighed for at bestemme isoleringsevnen, hvis du ønsker at modtage facadesystems-elementer med isolering.

Da vores facadesystem er baseret udelukkende på koldvalset stål, er din facade derfor vedligeholdelsesfri og uorganisk. Det betyder 0% skimmelsvamp eller andre destruktive organismer.

Facadesystem til almene boliger, rækkehuse eller højhuse

Der er ingen begrænsninger, når du ønsker en ny facade. Vi leverer facadesystemer til både rækkehuse, der skal energioptimere, eller højhuse, der har behov for et flot, skandinavisk look.

Kontakt os for en uforpligtende samtale om dine behov for en ventileret facade i dag.

Prodatek Lager 07
Var denne artikel nyttig for dig?
Prodatek leverer elementer til nyt logistikcenter i Horsens
Feiras na Portugal