Bæredygtige og tidseffektive projekter

Stenlængegårdens Kvarter

Stenlængegårdens Kvarter i Næstved er et bemærkelsesværdigt projekt inden for boligbyggeri, opbygget med byggesystemet, ConceptCore™. Systemet udnytter den slanke konstruktion til at opføre et højisoleret hus med tynde vægkonstruktioner. Huset er leveret som et komplet byggesæt med ydervægge, skillevægge og tagkonstruktion. Resultater er et stærkt, vedligeholdelsesfrit og unikt parcelhus med imponerende arkitektoniske detaljer muliggjort af ConceptCore™s modulopbyggede stålkomponenter.

Stenlængegårdens Kvarter

Entreprenør

Privat

Lokation

Næstved

År

2023

Størrelse

300 m2

Arkitekt

Oltmann Arkitekt & Byggerådgiver

Rådgiver

Oltmann Arkitekt & Byggerådgiver

ConceptCore™ - Opførelse af Stenlængegårdens Kvarter

I det smukke og naturrige Næstved finder man Stenlængegårdens Kvarter, en nyere udstykning med historie og stort potentiale for nye familier. På en af udstykningerne har et yngre ægtepar valgt at bygge deres drømmehjem; Projektet omfatter opførelsen af et 300 m2 stort parcelhus med unikke træk, herunder varierende loftshøjder og en integreret dobbeltgarage.

Denne bolig er skræddersyet til at rumme både voksne og børn med separate afdelinger, der også kan bruges som kontorer efter behov. Projektet, designet af Oltmann Arkitekter har vakt opmærksomhed for sin kombination af æstetik, funktionalitet og bæredygtighed.

Et smart valg: ConceptCore™ fra Prodatek A/S
Mette og Kenneth har bygget drømmehuset med ConceptCore fra Prodatek

Mette og Kenneth har bygget drømmehuset med ConceptCore® fra Prodatek

ConceptCore™ er et system, der anvender stålmoduler til at opbygge bygninger på en effektiv og præcis måde. Dette system tillader hurtigere opførelser, sundere indeklima og reducerer spild i byggeprocessen end beton eller træ. Stålmodulerne er tilpasset til kundens unikke designspecifikationer, hvilket giver arkitekter og bygherrer enestående frihed til at realisere deres visioner.

Systemet egner sig til alle slags facadeløsninger – skalmuring, tegl– eller skiferfacade. Da huset er udført med bærende bagmur i stål, PIR isolering og ophængte teglskaller har det været muligt at skære drastisk ned på mængden af beton til fundamentet.

Et ønskeresultatet bliver skabt
  • Skabelsen af et imponerende parcelhus med varierende loftshøjder og en indbygget dobbeltgarage
  • Separate voksen- og børne-/kontorafdelinger for øget funktionalitet
  • Reduceret byggetid og spild takket være ConceptCore™ fra Prodatek A/S
  • Opført på kort tid (i al slags vejr)
  • Slanke vægkonstruktioner = mere plads indenfor & bedre isolering udenpå
Konklusion

Parcelhuset, der nu skarpt pryder Stenlængegårdens Kvarteret i Næstved, er et bemærkelsesværdigt projekt, der har demonstreret sin versatilitet ved at bygge i stål fremfor eksempelvis træ, hvis durabilitet kan blive kompromitteret af fugt under byggeprocessen eller, efter en vis årrække, grundet manglende vedligehold.

Det innovative byggesystem, ConceptCore™, har muliggjort opførelsen af en moderne og funktionel bolig med unikke arkitektoniske træk over kort tid. Projektet er et fremragende eksempel på, hvordan avanceret byggeteknologi kan tilføre værdi for både bygherrer, beboere og miljø samt bringe dansk boligbyggeri ind i en ny tidsalder.

DSC00115 2Bellahøj
Mjolnerparken blogMjølnerparkens nyetablerede penthouses