Categories: ,

Bæredygtige og tidseffektive projekter

Bellahøj

Bellahøj, en bevaringsværdig perle fra 1955, er i øjeblikket underlagt en omfattende energirenovering, der strækker sig fra 2022 til 2026. Efter snart 70 år har de fire boligselskaber sat renoveringen til udbud grundet tiltrængt energiforbedring samt behov for yderligere stabilisering af de til tider svajende bygninger. 

Bellahøj

Entreprenør

Nordstern A/S

Lokation

Brønshøj, København

År

2022-2026

Størrelse

Arkitekt

Rådgiver

DSC00159

Bellahøj, en bevaringsværdig perle fra 1955, er i øjeblikket underlagt en omfattende energirenovering, der strækker sig fra 2022 til 2026. Efter snart 70 år har de fire boligselskaber sat renoveringen til udbud grundet tiltrængt energiforbedring samt behov for yderligere stabilisering af de til tider svajende bygninger. 

Danmarks første højhuse

Bellahøj er en samling af punkthuse opdelt i “Nord” og “Syd”. Bellahøj Nord nr. 6, som Nordstern A/S renoverer ved hjælp af stålkonstruktioner fra Prodatek A/S, er en 9-etagers bygning, og den første af sin slags, da Bellahøj blev opført i 1955. Dengang døbte Københavns beboere området for “Bella-højhusene”. 

Renoveringsprojektet har været en del af en større indsats for at modernisere 6 højhuse i Bellahøj-området. Den samlede investering i renoveringsprojektet for alle bygningerne er på 314 millioner kroner.

Bevaring af Bellahøjs historiske karakter

Bellahøj Nord nr. 6 er ikke bare en bygning; Den er en tidskapsel fyldt med historie og et vidne om det første århundredes arkitektur, hvor behovet skulle tilgodese boligefterspørgslen fra alle typer familier efter krigen. 

Med sin bevaringsværdige status er det afgørende, at renoveringen ikke blot forbedrer bygningens funktionalitet, men også respekterer dens autentiske sjæl. 

Med omtanke for Bellahøjs originalitet har en arkitekt nøje fotograferet bygningen, således nye lignende tegl kan produceres med omtanke for hver enkelte originale tegl. Alle de oprindelige fejl og facetter vil fortsat være synlige efter renoveringen. Alle disse “originale skønhedsfejl” har bygningskonstruktørerne i Prodateks tegnestue taget højde for i tegningerne. 

Valget faldt på tidsbesparende løsninger og sunde materialevalg

Særlig Bellahøj Nord nr. 6 er under en ambitiøs forvandling under totalentreprenøren Nordstern A/S i samarbejde med Prodatek A/S, der har leveret præfabrikerede stålelementer til projektet. Disse stålelementer er blevet nøje monteret på bygningens facade for at isolere den og give den en forlænget levetid.

Bevarelse og fornyelse i perfekt harmoni

Udover facaderenoveringen har renoveringsprojektet omfattet en række forbedringer af Bellahøj Nord nr. 6. Der er blevet renoveret badeværelser, delvist renoveret køkkener, udskiftet tekniske installationer og etableret mekanisk ventilation. 

Der er også blevet udskiftet vinduer, og altaner med foldeglas er blevet installeret. Renoveringen har bidraget til at bringe Bellahøj Nord nr. 6 op til nutidig standard og har samtidig respekteret områdets værdier og beskyttet de gamle træer i området.

Gennem en imponerende indsats er Nordstern A/S og Prodatek A/S lykkedes med at skabe en energieffektiv løsning, der kan bevare bygningens æstetik og samtidig øge energieffektiviteten.

Facadesystemet produceres på vores produktion i Randers.10 grunde til at bygge i stål
Stenlængegårdens Kvarter i Næstved - ConceptCore®_7Stenlængegårdens Kvarter